Sommerhuse » Udlejer sektion » Sådan får du internet i sommerhuset

Sådan får du internet i sommerhuset

Praktik - AF - 15. marts 2018 - Opdateret 11. maj 2018 - Annonce indhold
Sommerhus med internet forbindelse
Man behøver ikke nødvendigvis bøvle med kabel installation og fast forbindelse hvis man vil have internet i sommerhuset.

Hvordan får man lettest internet i sommerhuset? Det spørgsmål stiller mange sommerhusejere sig. I denne artikel ser vi på hvordan du let og enkelt kan få internet i dit sommerhus.

Sommerhuse ligger ofte i udkantsområderne og derfor kan det ofte være et problem at få oprettet en traditionel bredbåndsforbindelse i sommerhuset.

Den letteste måde at få internet i sommerhuset er via såkaldt mobil bredbånd. Mobilt bredbånd fungerer nøjagtigt ligesom internet forbindelsen på din telefon og er utrolig let at installere.

I modsætning til at traditionel bredbånd internet forbindelse, kræver mobilt bredbånd ingen kabler andet en strøm. Du behøver derfor ikke få besøg af en tekniker og du er heller ikke afhængig af en bestemt tv-udbyder.

Bredbånd til sommerhuset
Indtast sommerhusets adresse nedenfor og se udvalgte udbydere der tilbyder bredbånd på adressen.To forskellige slags mobil bredbånd
Når man taler internet i sommerhuset skal man naturligvis gøre sig nogle overvejelser om hvor meget man bruger forbindelsen, så man ved om man vil bestille en lille, mellem eller sor data pakke.

Men mindst ligeså vigtigt er det at gøre sig overvejelser om flere skal kunne bruge internet forbindelsen samtidigt. HVis du lejer dit sommerhus ud, vil dine gæster helt sikkert forvente at alle kan være på samtidig.

Løsning 1: USB løsning
De fleste udbydere at mobilt bredbånd tilbyder en løsning hvor du får et USB stik, du kan sætte ind i computeren når du skal på internettet.

Denne løsning kan tages med på farten da USB stikket får strøm fra computeren, men denne type løsning kan kun bruges af én person ad gangen.

Fordele
Ofte billigere
Kan tages med i lommen
Bruger strøm fra computeren (Kan bruges på stranden eller i bilen)

Ulemper
Ofte ikke så stort forbrug inluderet
Kan kun bruges af en person ad gangen
Kan oftes kun bruges fra stationær computer


Løsning 2: Trådløs router
De fleste udbydere af mobilt bredbånd tilbyder også en løsning med en trådløs router. Denne løsning fungerer præcis som din tråløse forbindelse derhjemme og er perfekt hvis flere skal kunne bruge internet forbindelsen på én gang.

Fordele
Ofte mere stort forbrug inkluderet
Kan bruges at flere personer på én gang
Kan bruges af både PC'er, tablets, spillekonsoller og E-bogslæsere.

Ulemper
Ofte lidt dyrere
Afhængig af strømstik


Hvad skal jeg vælge
Løsningerne med trådløs router er som regel en anelse dyrere end internet via USB stik, men tilgengæld er der også meget mere data inkluderet.

Det vil altså sige at hvis du regner med at skulle surfe meget eller tilbyde dine gæster internet adgang i sommerhuset, bør du vælge en løsning med router og en del data inkluderet.

Er det kun dig selv, der skal bruge internet når du er i sommerhus, kan du formodentlig nøjes et USB stik, som du kan tage med i lommen når du tager hjem.

Abonnementer og binding
De fleste udbydere sælger abonnementer uden binding, så du kan opsige dit abonnement i vinterhalvåret hvis du ikke bruger sommerhuset så meget der.

Der findes også nogle ganske få udbydere der tilbyder forbrugsafregnet bredbånd, så du kan nøjes med at aktivere det når du skal bruge det. Se eksempelvis Oister her.

Sådan installerer du dit internet i sommerhuset
Hvad enten du vælger USB dongle eller en løsning med trådløs router, er det ganske enkelt at sætte internet op i sommerhuset.

Med USB løsningen får du et installationsprogram der skal installeres på din computer. Når programmet et installeret bruges det til at starte internet forbindelsen op når du skal på nettet.

Med router løsningen sætter du blot strøm til routeren og kobler til det trådløse netværksnavn der står enten på selve routeren eller i den mdfølgende vejledning. Herefter skal du taste en kode som også følger med og så er du på nettet.

Begge løsninger er lige til at går til og ellers har alle udbydere af mobilt bredbånd en support hotline man kan ringe til,hvis man får brug for hjælp til installationen.

Kan jeg ikke bare dele min telefon forbindelse?
De fleste telefon understøtter så kaldt internet deling.

Internet deling gør det muligt at koble en computer på telefonens internetforbindelse.

Dette kan man sagtens bruge som en nødløsning, men det er ikke noget du kan dele med inde gæster og det er heller ikke sikkert dit telefon abonnement inkluderer så meget data som du har brug for.

Løsningerne med mobil bredbånd har ofte mere data inkluderet, da det er deres primære formål.

Hvis du overvejer at dele din mobilforbindelse, så data trækkers over dit mobilabbonnement, kan det være en god idé at finde en mobilpakke med meget data inkluderet.

Internet i sommerhuset via tablet
Hvis du har en fast tablet liggende i dit sommerhus, som dine gæster kan bruge, kan du eventuelt nøjes med at købe et simkort som så kan bruges af din tablet.

Før du gør dette skal du dog undersøge om din tablet kan bruge et simkort. Det er ikke alle tablets der har simkort indgang. Eksempelvis understøtter de billigste modeller af iPad udelukkende Wifi forbindelse.


Annonce indhold. Vi modtager eventuelt betaling hvis du lejer et sommerhus eller køber et produkt efter vi har henvist dig.