Sådan får du lejerne til at leje igen

Tilfredse lejere - AF - 9. august 2009
Tilfredse sommerhus lejere
Kan du få gæsterne til at vende tilbage år efter år får du lettere udlejet dit sommerhus mest muligt. Foto: Adobe Stock
Tilbagevendende gæster kan være en vigtig del af udlejningen og er man i stand til at gøre sine gæster tilfredse eller endnu bedre, imponere dem med god service, kan der være mange udlejninger at hente ad denne vej.

I denne artikel vil vi komme med et par gode råd til hvordan du kan gøre dit til at dine gæster bliver tilfredse og hvordan du kan opfordre dem til at komme igen en anden gang.

Tilfredse gæster
Det er selvfølgelig vigtigt at du ikke ”oversælger” din feriebolig i din annonce. Hvis gæsterne har højere forventninger end din feriebolig kan indfri starter de med en skuffelse og vil have en negativ indstilling allerede fra de ankommer. Er gæsterne først negativt indstillede vil det være meget svært at omvende dem og det er derfor altid bedre at kunne overraske positivt end at skuffe fra begyndelsen.

Vær sikker på at din feriebolig er rengjort og i orden når gæsterne kommer. Der er intet så skuffende som at ankomme til en feriebolig der bærer præg af ikke at være klargjort og renlig. Du bør også sikre at haven er i orden og velholdt.

Sørg for at indretningen er i orden. Det kan være en mindre god oplevelse for gæster hvis de eksempelvis er nød til at vaske op efter maden inden de spiser desserten fordi der ikke er service nok eller hvis de skal rende til købmanden for at købe en proptrækker. Der bør også være rigeligt med forskellige gryder og pander.

Sørg for at gæster kan komme i kontakt med dig under deres ophold i din feriebolig, i det tilfælde der skulle opstå nogen problemer. Vær også sikker på at du har gæsternes mobil numre, så du kan kontakte dem, hvis det bliver nødvendigt.

Sørg for at booking processen forløber uden problemer og at du vender hurtigt tilbage på forespørgelser. Nogen lejere kan godt være utrygge ved at leje privat første gang de gør det og derfor at det vigtigt for dem at de føler du er seriøs og alt forløber professionelt.

Vær ærlig og retfærdig over for gæsterne. Husk at en gæst der føler sig uretfærdigt behandlet er mere tilbøjelig til at fortælle dårligt om din feriebolig end en tilfreds gæst er tilbøjelig til at fortælle godt om din feriebolig.

Imponerede gæster
Der er en forskel på tilfredse gæster og imponerede gæster. Tilfredse gæster føler de har fået det de har betalt for og er så at sige neutrale. Imponerede gæster føler at de har fået mere end forventet og er derfor glade.

Imponerede gæster vender oftere tilbage end gæster der ”kun” er tilfredse og imponerede gæster har også en tendens til at fortælle venner og bekendte om deres oplevelse eftersom den var mere end hvad de havde forventet.

Derfor kan det godt betale sig at gøre sig lige den ekstra umage, der gør at gæster bliver imponerede i stedet for blot tilfredse.

Gæster elsker at der bliver tænkt på dem og at du sætter pris på at de lejer din feriebolig og har du mulighed for det, er en flaske vin, friske blomster eller et velkomst brev en god måde at byde gæsterne velkommen på.

Når man ankommer til en feriebolig kan det være rart at vide hvordan man tænder for vandet, hvor man finder brænde til brændeovnen, hvordan man finder den nærmeste købmand og andre praktiske ting. Det kan derfor være en god idé at udarbejde en lille ”velkomst bog” til din feriebolig som du løbende holder opdateret. Sørg eventuelt også for at efterlade nogle turist brochurer for aktiviteter i nærområdet.

Du kan gøre lidt ekstra for dine gæster ved at sørge for at der i ferieboligen allerede findes ting som toiletpapir, opvaskemiddel, håndsæbe, afspændingsmiddel til opvaskemaskinen, viskestykker, karklude og lignende ting som kan være irriterende at skulle købe når man lejer feriebolig for en uge.

Husk at vejret kan være ustadigt. Hvis dine gæster er tvunget til at være indendørs kan det være rart at der findes nogle familiespil, et spil kort eller anden underholdning til regnvejrsdage. Du kan eventuelt også lade et par paraplyer ligge i din feriebolig, som gæsterne kan bruge hvis det skulle blive dårligt vejr.

Hvis din feriebolig er målrettet familier med børn kan en besked som ”der findes allerede børnestol og klapvogn i ferieboligen, så det behøver I ikke at tænke på” give dine gæster mindre at tænke på og mere plads i bilen.

Ligger din feriebolig tæt ved vandet, så læg nogle strand ting til børnene i ferieboligen.

Overvej at få installeret internet forbindelse hvis ikke der allerede er det. Der er efterhånden flere og flere der efterspørger dette og dette kan også tjene som ekstra underholdning hvis det regner og man er nød til at være indendørs.

Hvis området omkring din feriebolig opfordrer til det, så stil et par cykler som dine gæster kan benytte sig af. Husk at nævne i din velkomst bog at de er velkomne til at benytte sig af cyklerne.

Hvis der er have til din feriebolig kan det være en god idé at have havemøbler og liggestole til rådighed. Ligesom udendørs havespil og en grill også giver gæsterne en fornemmelse af ekstra betænksomhed.

Opfordring til at vende tilbage
Efterlad visitkort i ferieboligen, som gæster kan tage hvis de har været tilfredse. Dette er en let måde for gæsterne at huske på dine kontakt detaljer hvis de vil leje din feriebolig igen.

Få eventuelt trykt nogle postkort med billede af din feriebolig, samt kontakt info og efterlad dem i din feriebolig. Du kan være næsten sikker på at dine gæster vil benytte sig af lejligheden for at sende et postkort og fortælle om hvor dejlig en ferie de har i din feriebolig.

Tilbyd eventuelt rabat til gæster der har lejet din feriebolig før, så de har et ekstra incitament til at leje igen engang i fremtiden.

Feedback
Du kan opfordre gæster til at komme med feedback ved at placere en gæste bog eller evalueringsform i din feriebolig.

Ved at opfordre gæster til at komme med feedback, sikrer du at du får besked hvis der er noget der ikke er som forventet. Hvis en gæst beklager sig over noget, så tag det ikke personligt. Tag i stedet hånd om problemet og find ud af hvordan du kan undgå at fremtidige gæster også oplever det samme problem.

Vend tilbage til gæster der har påpeget uhensigtsmæssigheder, så de ved at du har taget deres evaluering alvorligt.


Hvad synes du om artiklen?
   5.0 ud af 5 points fra 9 bedømmelser.


Send feedback
Kunne du lide denne artikel?
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev for private sommerhusudlejere